Formgivare


På Sagaform samarbetar vi med Sveriges främsta formgivare, noga utvalda av oss för att få den perfekta Sagaformkänslan. Formgivarna är väl insatta i våra kärnvärden och värderingar och de håller sig alltid ajour med heminredningstrender och livsstilar.

Några av Sagaforms formgivare, som bland annat har skapat populära produktserier som Coffee and More, Nature, Hold och Club presenteras nedan.

 

Margot Barolo Formgivaren Margot Barolo har en bakgrund från Beckmans och en masters- examen i keramik från Konstfack. Hon har sedan länge framgångsrikt arbetat med svensk konstindustri och har de senaste åren också kommit att utmana bilden av produktionen runt denna.

Margot Barolos unika formspråk och hennes kärlek till keramik slår igenom i Coffee & More, matservisen formgiven för Sagaform. I serien ingår stapelbara skålar, kaffekoppar, lattemuggar och fat med inspiration från 70-talet och dess keramikvurm med raka linjer som bryts av mångfald av mönster och lekfullhet. 

 

 


 

 

 

 

 

Mönster och lekfullhet i 70-tals anda– Jag uppskattar alltid att få arbeta med en helhet där många delar ingår och skapar en dynamik tillsammans. I den här serien har jag valt att kombinera de uttrycken jag gillar från 70-talets lite robusta och bejakande former, med god användbarhet. Det känns fantastiskt att tillsammans med Sagaform göra produkterna tillgängliga för många, berättar Margot Barolo.

 

 

 


 

Anton Björsing Anton Björsing har en bakgrund från anrika Carl Malmstensskolan i Stockholm där han studerat möbeldesign med inriktning på trä. Innan dess utforskade han design och trähantverk på Stenebyskolan. Det strama skandinaviska formspråket löper som en röd tråd genom Anton Björsing verk.

Han arbetar främst med ek i kombination med stengods och glas, som gör att produkterna får ytterligare en dimension genom spännande materialkontraster. 

 

 


 

 

 

 

 

Form och funktion med skandinavisk karaktär– Nature-serien för Sagaform är en kollektion med en tydlig karaktär men med en minimalistisk ton. Den kombinerar form och funktion med en känsla och omsorg för material och hantverk. Serien visar på hur den här trenden kan bli tillgänglig för många, säger Anton Björsing. 

 

 

 


 Matz Borgström  Matz Borgström var med och startade Beckmans designhögskolas Formlinje och hans formgivning har belönats både i Sverige och internationellt.

Hans serie Club för Sagaform gjuter nytt liv i en riktig designklassiker. De färgglada Club-glasen från Sagaform med dess välkända form har varit en favorit i de svenska hemmen i många år och lanserades hösten 2018 i en ny uppdaterad version med anledning av Sagaforms 25-årsjubileum. Glasen har exklusiva guldfärgade detaljer och säljs i begränsad upplaga. 

 


 

 

 

 

 

Designklassiker i raka linjer– Jag har alltid haft en förkärlek till 1900-talsdesign. I serien för Sagaform förhåller jag mig till 1900-talets designidéer, men med en ny och lite mer lekfull filosofi, till exempel de klassiska linjerna och det faktum att några av glasen saknar traditionell fot, säger Matz Borgström.

 

 

 


 

Pascal CharmoluPascal Charmolu är fransmannen som hittade kärleken i Sverige och via Konstfack i Stockholm så blev han snabbt en stjärna på den svenska designhimlen. Även med Sagaform uppstod tycke direkt.

Hösten 2017 funderade Pascal Charmolu på hur han skulle lösa problemet med att hitta en vas som passade snittblommor med olika höjd. Så föddes idén till vasen hold. Pascal är nu namnet bakom de båda serierna Hold och Moon formgivna för Sagaform. 

 
 

 

 

 

 

 

 

Tidlös design som passar alla höjderSerien Hold är en klassisk glasvas med en kretaiv metallkonstruktion som går att justera i höjdled. Vasen är anpassad för att passa till alla tillfällen, allt från mindre buketter till höga snittblommor. Vasserien har vunnit IHA Global Innovation Awards år 2019, och finns i tre olika storlekar både i guld och silver.