sagaform logo

För att skapa väldesignade presenter samarbetar vi med Sveriges främsta formgivare. Duktiga formgivare som är väl insatta i varumärkets kärnvärden och som alltid håller sig ajour med rådande heminredningstrender och livsstilar.

 

 

Margot Barolo

Formgivaren Margot Barolo har en bakgrund från Beckmans och en masters- examen i keramik från Konstfack. Hon har sedan länge framgångsrikt arbetat med svensk konstindustri och har de senaste åren också kommit att utmana bilden av produktionen runt denna. Margot Barolos unika formspråk och hennes kärlek till keramik slår igenom i höstens kaffeserie för Sagaform. I serien ingår stapelbara skålar, kaffekoppar, lattemuggar och fat med inspiration från 70-talet och dess keramikvurm med raka linjer som bryts av mångfald av mönster och lekfullhet. Hennes formspråk knyts samman av rofyllda nyanser, högblank glasyr och den genomgående reliefen.

– Jag uppskattar alltid att få arbeta med en helhet där många delar ingår och skapar en dynamik tillsammans. I den här serien har jag valt att kombinera de uttrycken jag gillar från 70-talets lite robusta och bejakande former, med god användbarhet. Delarna i kollektionen inbjuder till att staplas och blandas hejdlöst i färger, mönster och delar. Det känns fantastiskt att tillsammans med Sagaform göra produkterna tillgängliga för många, berättar Margot Barolo.

Anton Björsing

Anton Björsing har en bakgrund från anrika Carl Malmstensskolan i Stockholm där han studerat möbeldesign med inriktning på trä. Innan dess utforskade han design och trähantverk på Stenebyskolan. Det strama skandinaviska formspråket löper som en röd tråd genom Anton Björsing verk. Han arbetar främst med ek i kombination med stengods och glas, som gör att produkterna får ytterligare en dimension genom spännande materialkontraster.

– Nature-serien för Sagaform är en kollektion med en tydlig karaktär men med en minimalistisk ton. Den kombinerar form och funktion med en känsla och omsorg för material och hantverk. Sagaform är ett nytänkande designmärke med en lång historia av att samarbeta med olika formgivare. Tillsammans kombinerar vi Saga- forms erfarenhet och lyhördhet inför vad människor vill se i sina hem, med en spännande och inspirerande lek med material och den skandinaviska designen. Nature-serien visar på hur den här trenden kan bli tillgänglig för många, säger Anton Björsing.

Matz Borgström

Matz Borgström var med och startade Beckmans skolas Formlinje, och hans formgivning har belönats både i Sverige och internationellt. Hans nya serie för Sagaform gjuter nytt liv i en riktig designklassiker. De färgglada club-glasen från Sagaform med den välkända formen har varit en favorit i de svenska hemmen i många år, och lanserades hösten 2018 i en ny uppdaterad version med anledning av Sagaforms 25 års-jubileum. Glasen har exklusiva guldfärgade detaljer och säljs i limiterad upplaga. Att Matz Borgströms kollektion utgår från en klassiker är allt annat än en slump.

– Jag har alltid haft en förkärlek till 1900-talsdesign. I serien för Sagaform förhåller jag mig till 1900-talets designidéer, men med en ny och lite mer lekfull filosofi, till exempel de klassiska linjerna och det faktum att några av glasen saknar traditionell fot, säger Matz Borgström.

Pascal Charmolu

Pascal Charmolu är fransmannen som hittade kärleken i Sverige och via Konst- fack i Stockholm snabbt blev en stjärna på den svenska designhimlen. Även med Sagaform uppstod tycke direkt.

Hösten 2017 funderade Pascal Charmolu på hur han skulle lösa problemet med att hitta en vas som passade snittblommor med olika höjd.

Så föddes idén till vasen Hold, en klassisk glasvas med en sinnrik metallkonstruk- tion som går att skjuta upp och ner. Vasen har vunnit IHA Global Innovation Awards och finns nu i tre olika storlekar och i både guld och silver.